Absolwent po ukończeniu studiów będzie posiadał:
-
specjalistyczną wiedzę i umiejętności z zakresu planowania różnych diet i ich wpływu na organizm ludzki zdrowy i w różnych stanach chorobowych
-
umiejętność posługiwania się podstawowym sprzętem i narzędziami stosowanymi w praktyce dietetyka
-
specjalistyczną wiedzę i umiejętności z zakresu systemów zarządzania jakością w produkcji żywności
-
wiedzę z zakresu wpływu składników diet na metabolizm organizmu i umiejętności praktycznego zastosowania tej wiedzy
-
umiejętność oceny stanu odżywiania, sposobu żywienia i zapotrzebowania na składniki odżywcze i energię dla osób chorych i zdrowych
-
rozwinięte umiejętności komunikacyjne potrzebne do kontaktu z różnymi grupami pacjentów
Autor: Małgorzata Wolak
Ostatnia aktualizacja: 19.10.2023, godz. 15:44 - Alan Szarek
Ostatnia aktualizacja: 19.10.2023, godz. 15:44 - Alan Szarek